Biografie

Van Bach tot Brahms 

Titia van Heyst is een allround sopraan en veelgevraagd soliste. Met haar heldere, flexibele stem brengt ze een variëteit aan oude muziek tot leven. Van Bach tot Brahms. Grote oratoriumwerken die Titia geregeld uitvoert, zijn onder andere de Mattheus Passion van Bach, de Messiah van Haendel, die Schöpfung van Haydn, Ein Deutsches Requiem van Brahms, Petite Messe Solennelle van Rossini en het Gloria van Poulenc.

Van binnen- tot buitenland

Titia heeft van haar muzikale ontwikkeling altijd een prioriteit gemaakt. Ze wordt daarom regelmatig gevraagd als soliste, ook buiten de grenzen. Ze toerde eerder door Denemarken, Zweden en Frankrijk met de Johannes Passion van Bach. Daarnaast werkte ze - in samenwerking met het Promenade Orkest - aan de CD 'Krönungsmesse' van het Kathedrale Koor St. Bavo. 

Naast soliste is Titia gepassioneerd ensemblezangeres. Vanaf februari 2018 is ze, binnen de grenzen, parttime verbonden aan het Groot Omroepkoor. Buiten Nederland concerteerde ze met top-ensembles door Zuid Afrika, De Verenigde Staten, Venezuela en Europa. 

Waar het begon 

Als 12-jarig meisje werd Titia gevraagd als solofairy Peaseblossom in Benjamin Brittens opera A Midsummer Nights Dream, een productie van De Nationale Opera. Daar werd de kiem gelegd voor haar innerlijke drijfveren: een gemeenschappelijke liefde voor muziek en de drang dat tot in volmaaktheid uit te voeren. 

Mei 2007 behaalde ze haar masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens haar masterstudie specialiseerde ze zich in de Franse en Duitse liedkunst. Ze studeerde bij Sasja Hunnego en volgde daarnaast lessen en masterclasses, onder andere bij Anne Sofie von Otter, Elly Ameling en Jard van Nes. Inmiddels wordt ze gecoacht door sopraan Hanneke de Wit.